Pasta ansjovis vitlök kapris recept

Spaghetti med ansjovis

Spaghetti med ansjovis

Koka Spaghetti Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet när pastan är mycket al dente och fräs den tillsammans med såsen i stekpannan
Ugnskokt lax med vitlöksdoftande örtsås

Ugnskokt lax med vitlöksdoftande örtsås

Enligt receptet serveras ris till men jag kommer välja pasta, potatis eller bulgur. Vitlöksdoftande örtsås, 4 portioner2 vitlöksklyftor (finhackade)4 ansjovisfiléer (avrunna och finhackade)3 msk bladpersilja (hackad)3 msk mynta (hackad)3 msk basilika (hackad)2 msk kapris (hackad)4 msk god olivolja1-2 msk färskpressad citronsaftnymalen svartpepparBlanda vitlök, ansjovis, örter och kapris
Man tager vad man haver

Man tager vad man haver

Igår var mitt kylskåp ett tomt gapande hål och likaså var min mage, men någonting har man ju ändå alltid hemma så efter lite rotande bestämde jag mig för att det fick bli en enkel pasta
Favvopasta!!

Favvopasta!!

Lägg i ansjovisen med spad, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa en stund så att ansjovisen *smält*
Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

En nästan oväntat god pastarätt med oliver, kapris och ansjovis. Avsluta med salt, peppar och den hackade persiljan och vänd i den kokta pastan
Väldigt goda fiskbiffar med senapspasta

Väldigt goda fiskbiffar med senapspasta

Hackade rödbetor, ansjovis, olika örter, kaviar, oliver, soltorkade tomater till exempel. Blanda färsen med lök, dill, vitlök och kapris (eller egen smaksättning)
Salsa Verde

Salsa Verde

Tillsätt ansjovis, kapris,vitlök, ströbröd och vinäger och kör till en slät pasta. Hacka först persiljan i matberedaren

Sardeller

Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den innan)

Sås Piemonte - grön persiljesås

Passar till kallskuret, kokt kött, kokt eller stekt fisk, pasta, på bakpotatis eller som salladssås. Lägg persiljeblad, äggulor, ansjovis, vitlök och kapris i en mixer