Pastörisera äppelmust recept

Pastöriserad äppelmust

Pastöriserad äppelmust

Pastöriserad must mognar och klarnar under lagring och bäst sägs den vara efter 4-5 månaders lagringstid
Äppelmust – enkelt recept

Äppelmust – enkelt recept

1Vill du att musten ska hålla längre behöver du pastörisera (värm upp den till mist 77 grader) och kyla ner den innan du häller upp den på flaska

Vi har mustat...

Man kunde välja att få musten som råmust eller som pastöriserad must i bag-in-box förpackning. Det blev fantastiskt god äppelmust

Göra egen äppelmust

Om musten ska förvaras i matkällare, kallförråd eller jordkällare rekommenderas att man pastöriserar musten först
Äpplen, äpplen, äpplen.......

Äpplen, äpplen, äpplen.......

Det finns två sätt att göra detta - jag gjorde min must på det första sättet, jag pastöriserade juicen - då behövs inga konserveringsmedel alls
Äpplen i mängder

Äpplen i mängder

Det är ett underbart ställe att besöka för att fika, handla deras fruktprodukter och kanske få egen äppelmust pressad