Denna moussetårtan bakade jag till min kollega på jobbet då hon fyllde år. Grattis igen Marie. Hon älskar passionsfrukt och tropiska frukter så det blev en mangomousse tårta med en topping av passionsfrukt
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Botten. Krossa kexen med fingrarna eller i en mixer. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Pressa ut blandningen i en form med 22 cm diameter (eller i 5 mindre formar) och ställ i kylen
Trenden med denna typen av tårtor har varit väldigt tydlig de senaste månaderna. De syns ofta i flödena i en mängd olika varianter, och de är otroligt vackra
Vit chokladmousse 1. Blötlägg gelatinblad 2. Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
Passionsfrukt och Choklad Chokladtryffel hör till de stora njutningarna bland julgodiset. Jag ville testa att göra en riktigt fin tryffel, som är enkel att göra
Blanda florsockret i passionsfruktspuren. 1 dl passionsfruktspure (rumstempererad). Smaker som gifter sig perfekt, choklad och passionsfrukt har ett riktigt äktenskapstycke
I helgen som var fyllde min yngsta dotter två år och enligt tradition blev det en ny marsipantårta, denna gången en ugglistårta, en tårta med ett motiv av en pumpkinugglasnuttefilt, som har varit hennes favoritsnutte, de två första åren
Till nyårsmiddagen blev det denna gång bakelser som var gyllene både på insidan och. utsidan. Passionsfruktsbavaroise på en botten av mandelfondant – allt täckt av en underbar mörk chokladglaze gjord på Valrhonachoklad och sedan pudrad med guldpulver för den festliga touchen
4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad