Vispa lätt ihop ägg, grädde och salt och häll försiktigt blandningen över formarna. Lossa formarna om de är med löstagbar botten och garnera med lite ruccolasallad, en skiva god parmaskinka och ringla över lite balsamicosirap
Lägg spag(h)etti i din tallrik, på med massa parmesan och mer färsk basilika. Lägg tillbaka pastan i din kastrull tillsammans med mer basililka och ringla ned en god olivolja och pastavattnet du sparat OM det behövs för att få den ”blötare”
Igår kväll så var Elin & Rickard här på tapas kväll eller vad jag ska kalla det, vi ville testa lite nya saker som kokta kronärtskockor som vi åt parmesansmör till
Toppa med massor med riven parmesan samt färsk basilika. När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg
Tillsätt det halva ägget och den rivna parmesanen och knåda ihop till en deg. Flarnet är glutenfritt och består främst av sesamfrön, kikärtsmjöl och parmesan
Kvällens middag blir den tacksamma salladen (chockerande att jag äter sallad, jag vet, men den innehåller faktiskt såväl ugnsrostad parma som hyvlad parmesan) Söndagssallad
Sallad med parma, parmesan och ädla snurror. pensla med ägg och toppa med vallmofrön. Blandade blad, rödlök, parmaskinka, hyvlad parmesan och dijondressing (gräddfil, dijonsenap, salt och peppar) som ringlats över
Toppa med mer örter och några stänk sriracha samt riven parmesan. Dagens lunch fick bli väldigt enkel och som ni vet av tidigare inlägg så älskar jag att mat direkt ur stekpannan
Blanda mandelmjöl, ägg och vitvinsvinäger i en bunke. Riv parmaskinkan i bitar och fördela. Fördela osten (Parmesan & riven ost) och grädda 5-10 eller tills osten smält och fått en fin yta. 1 ägg. 30 g riven parmesan. 2 skivor Parmaskinka
Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra