Paolo roberto aubergine recept

Parmesan- och äggpanerad aubergine

PaoloRoberto. Doppa aubergineskivorna först i mjölet och sedan i ostsmeten. Lägg upp aubergine-skivorna i lager på ett serveringsfat och strö parmesan-ost mellan lagren

Blandade grönsaker i ugn

PaoloRoberto. Skölj tomater, zucchini och aubergine och skär allt i stora bitar. 1 st aubergine. 1. Sätt ugnen på 225 grader

Auberginehalvor med tomat, oliver och kapris

PaoloRoberto (ur boken Italiensk bondmat, Bonnier Fakta). Skölj och dela auberginerna på längden. Stek auberginehalvorna med köttsidan neråt tills de börjar bli mjuka

Zucchini/Squash

PaoloRoberto har som de flesta italienare en talang för att servera och uppskatta denna grönsak. Och så ska vi inte glömma att zucchini är en given ingrediens i den sydfranska grönsaksröran ratatouille, tillsammans med aubergine, lök, paprika och tomat