Rulla små bollar av degen och lägg på en plåt. Nu är det måndag igen och idag tar jag och Felicia det lugnt här hemma, vi har varit på en promenad med barnvagnen men annars bara varit hemma och kramats och tränat på att ligga på mage
I skrivandes stund så är himlen rosafärgad utanför mitt fönster, jag är trött men nöjd efter denna arbetsveckan och kommer bara ha en mysig myskväll med min man ikväll
Häll bären i en ugnsfast form, blanda med socker och potatismjöl. Smulpaj med hallon och vit choklad. Pajen förberedde jag medan ugnen värmdes upp, så allt som allt tog bakandet inte mer än 30 minuter. 1 msk potatismjöl. 1 msk potatismjöl
Inklusive lekkompis som först tittade skeptiskt på sin bästa vän som med god aptit skedade in sin gyllene soppa och mellan tuggorna på ett litet för igenkännande vis säger "ät din soppa nu, den är jättegod, annars får vi ingen efterrätt"
Vi åkte sedan vidare till Davids föräldrars gård en bit utanför Gävle, där vi poseringstränade. Men först tänkte jag lägga upp lite bilder från gårdagens teamträff med Team Proteinbutikens utvecklingsteam
Men vill göra den en gång till innan jag lägger ut receptet. På eftermiddagen tittade vi på dokumentär filmen "Underkastelsen" med Stefan Jarl"Underkastelsen är en film om de hundratals kemikalier vi bär i oss, som ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi spritt i vår miljö och underkastat oss sedan andra världskriget
Jag experimenterade lite, utan att egentligen utgå från något recept, och de blev underbart goda. Men jag serverade med lite sydligare bär och då också en skvätt ljus sirap
Rensa, skölj och skiva bären innan du lägger dem i en kastrull. Med syltsocker är det lätt att göra egen sylt som smakar så mycket bättre än färdigköpt
Koka upp vatten och socker, lägg i rabarbern och koka den mjuk. Men jag efterlyser fler recept med rabarber, i mat, smarriga pajer och kakor, chutney mm