både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. Yngste sonen tycker om dem så mycket så vissa nätter vaknar han inte alls efter att ha ätit dem (annars vaknar han gärna vid 2-3 för en vällingsession, gissa om vi är trötta då. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället). gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället)
Så nu hoppas vi på att helgen känns extra lång och det blir massor med sömn och vila. Imorse tog trötta familjen en extra lång, välbehövlig sovmorgon vilket innebar att frukosten fick bli brunch istället
Grädda pannkakan tills den fått färg, vänd och gör likadant för andra sidan. Dessutom åt vi dem med banan, hallon och turkisk yoghurt iställetför en massa sylt och socker
Lägg en klick stuvning på mitten av pannkakan, vik ihop paket och lägg dem vartefter i ugnsform. Självklart kan man göra sin egen favoritpannkaks-variant, iställetför den som användes till dessa fyllda pannkakor
Vänd på pannkakan och grädda även på andra sidan. Iställetför de hederliga´ena ville jag åstadkomma något mer matigt och lyxigt, och detta blev resultatet
Lika bra att passa på innan det börjar regna, för det verkar skvätta lite varje dag. Nu när Isak inte äter hemma passar vi på att göra ugnspannkaka som innehåller en massa ägg
Här gick vi åt det matigare hållet, vill man istället söta till det så gör en egen variant av rårörda lingon, fast med djupfrysta bär + lite socker eller flytande honung
Vetemjölet ersattes rakt av medgrahamsmjöl, som jag tycker ger supergod smak i allt från bröd till pannkakor och pajdegar, samtidigt som det ger extra fibrer