Om det beror på att bananpannkakor inte är regular plättar eller att jag helt enkelt umgåtts för mycket med folkslaget som säger pannkakor iställetför plättar, det vet jag inte, men ni behöver inte rätta mig
Ljus med doft av en bukett rosor, iställetför en blomma. Choklad känns överreklamerat så här efter jul, och en flaska gott att dricka har man ändå på nyår (även om det aldrig slår fel med en flaska champagne i present)
Smeten är lite krånglig att hantera så stek småplättar iställetför en stor pannkaka. Det vill säga du kan steka dem i någon tesked olja eller så gottar du till det med att steka i smör och kanske har du några baconskivor till som tillbehör iställetför sylt
Man kan fylla dem med mer matigt innehåll (då blir det tekniskt sett galette och då ska man istället göra dem på bovetemjöl) eller en crêpes och då är det ett mer sött innehåll
Det är iaf busenkelt, man gör precis som man skulle göra pannkakor, fast iställetför att låta smeten stelna i stekpannan så börjar man röra lätt i pannkakan när den precis stelnat till
Det blir fluffiga pannkakor som mättar bra och man kan smaksätta med det man gillar. Hela smeten räcker till en person och jag ölskar att ha sås på – som jag vispar ihop på en liten bit banan, jordnötssmör och kokosmjölk
Jag serverade mina med färska bär, stekt banan, vaniljkvarg och en klick jordnötssmör. Själv äter jag numera alltid tex lyxfrallor från mitt favoritbageri Petrus med gott pålägg på lördagarna
Det holländska grundreceptet förpannkaka är det samma som vi använder oss av i Sverige. Ska man göra en ost- och skinkpannkaka så lägger man på sin topping efter att man vänt pannkakan
Normalt sätt skulle jag kanske toppat mina pannkakor med keso eller grekisk yoghurt, men för att hålla hela frukosten vegansk, valde jag istället att mosa en bananför att få till lite krämighet