Blanda gräddmjölk, ägg, riven och fräst lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke. Istället för att vispa ur pannan med bara vatten, soja och lite vitpeppar efter stekningen – som jag brukar göra – så blandade jag även ner en liten bit köttbuljongtärning och någon matsked svartvinbärsgelé
Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet, Spä med vatten och mjölk. pannbiff med grönpepparsås,. Ingredienser ca 20 biffar Biffar 800 gr Nötfärs 3 msk ströbröd 2 msk potatismjöl 1 dl mjölk1 ägg2 tsk salt 3 krm vitpeppar Sås 3 msk smör2 msk mjöl1 dl vatten2 dl mjölk1-2 dl grädde2 msk kalvfond1 msk torkad grönpepparSalt Sallad 1 mozzarella2-3 tomaterRomansalladOlivoljaSaltSvartpeppar Gör såhär Blanda samman ströbröd, potatismjöl, salt, vitpeppar och mjölk i en bunke. 3 msk ströbröd. 1 dl vatten
Forma ganska stora ovala biffar av färsen (blöt händerna i kallt vatten så går det lätt. Servera pannbiffarna med potatismos (eller kokt potatis), gräddsås och lingonsylt
Tillsätt vatten, mer fond, soja och ev. Som här i biffarna till exempel, som håller ihop minst lika bra med lite extra potatismjöl, någon msk rapsolja och sen ströbröd och mosad potatis
Häll på vatten och smaksätt med soja, flytande honung, lite salt och peppar. Så här gör du Blanda mjölk, grädde och ströbröd, ställ åt sidan och låt svälla ca 20 -30 min. 1/2 dl + 2 msk ströbröd. 5 dl vatten
Pannbiff. Servera pannbiff, lökskyn och pressgurkan med kokt potatis och någon form av lingon. Blanda grädde, mjölk, soya, ägg, salt, peppar, och ströbröd, låt svälla ca 5 min. 1/2 dl ströbröd. 1 1/2 dl vatten
Blanda vatten, grädde, fond och mjöl i en kastrull. Låt ströbröd och grädde svälla i en bunke i 10 minuter. Skala, skiva och lägg löken i stekpannan tillsammans med 1/2 dl kokande vatten. 2 msk ströbröd. 5 dl kokande vatten. 1 dl vatten
5 dl vatten. 2 msk ströbröd. Blanda alla ingredienser i köttfärsen utan lök och fetaost. Hacka löken fint och stek den lätt i stekpannan utan att den får färg
Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda. Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. 5 dl Ströbröd. 1 dl Vatten. 5 dl Vatten
Vispa sedan ur stekjärnet med vatten, crème fraiche och soja. Jag gör köttfärs av ca ett kg blandfärs, ett ägg, riven lök, skorpsmulor, nej det heter det inte här i norr visst, men så hette det när jag var liten i Skåne, jag menar alltså ströbröd, ca 1 dl, plus några msk vatten, några msk crème fraiche
Blanda ihop ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar i en stor bunke. Pannbiffar. Pannbiffar. Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon