Pangasius ugn recept

11 Spara

Fiskgratäng med kräftsmak

hajmal och pangasius. Lägg purjolöken i en ugnsfast form. Ugn 225 grader. Grädda i nedre delen av ugnen om du använder en keramikform i ca 25 minuter - beroende på fisksorten - vid 225 grader. Då kan du förkoka dem i ugnen vid 125 grader i ca 10 minuter
11 Spara

Fiskgratäng med kantarellsås

Ugnstemp. Lägg den frysta eller tinade fisken i en smord ugnsfast form. 1 kg Hajmalfilé (pangasius) eller annan vit fisk. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 30 minuter för färsk fisk eller 55 minuter för fryst fisk. 1 kg Hajmalfilé (pangasius) eller annan vit fisk
3 Spara

Tisdag

Dela i bitar, inte jättesmå och lägg i en ugnsfast form. ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in formen i ugnen ca 20 min, se så att fisken har blivit helt vit och inte genomskinlig. ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande
2 Spara

Fisk under löktäcke

400 g pangasius ,”hajmalfilé” (eller annan vitfisk). Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform ca 20×30 centimeter. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter så ytan har en fin brun färg. 400 g pangasius ,”hajmalfilé” (eller annan vitfisk)
2 Spara

Annicas hajmalsgratäng

Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen, 200º ca 15 minuter. 1 frp pangasius (hajmal). Tina fisken och dela den längs med på mitten så du får långa bitar som saltas och peppras och
1 Spara

Anders fina lördagsfisk

Rulla ihop fiskfiléerna till rullader och lägg dem i en ugnsform. Sätt ugnen på 200º. Sätt in formen i ugnen ca 10-15 minuter, kolla så att fisken är klar. 800 g fiskfilé av valfri sort (jag använde pangasius)
Sökförslag och sidor