Panera gös recept

Havskräftor och panerad gös

Havskräftor och panerad gös

Som huvudrätt serverade jag en paneradgös. Det finns två huvudregler när man panerar fisk. Nästa gång skall jag byta ut gösen mot just rödspätta som har en mycket godare smak, tycker jag

Gös à la Lasse

1 gösfilé per person. Fisken. Skär filéerna i breda strimlor på snedden. Salta lätt. Rulla fisk hastigt i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl

Smörstekt gös

Smält smöret i stekpanna (medelvärme), och panera filéerna i vetemjöl. Lägg i gösen och stek 4 till 5 minuter på varje sida. 1 kg gösfilé (200 g gös per person)

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Smält smöret i stekpanna (medelvärme), och panera fileerna i vete mjöl. Gösen. Lägg i gösen och stek 4 till 5 minuter på varje sida. Detta är alltså ett kockrecept, vid hemmabruk får receptet minskas 10 gånger 1 kg gösfile. (200 gr Gös per person)

Mandelpanerad fiskfilé

Panera filéerna först i mjöl, sedan i ägget och sist i mandelblandningen. 4 filéer av abborre eller gös