Inte nog med att jag har tvingat mig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn. För när jag pratar med mina pensionärsvänner så har dom starka minnen av det, medans mina vänner knappt har hört talas om det eller smakat
havregrynsgröt med smulat paltbröd, aprikoser, tomatsås kokt i järngryta och järnberikad pulvergröt. Medfläsk, riven vitkål och en stor klick lingonsylt till var det riktigt gott, tyckte jag
Paltbrödmedfläsk. Servera på traditionellt vis med knaperstekt rimmat fläsk och en vanlig vitsås. Med reservation att det fortfarande finns några som fortfarande äter detta och älskar att tala om hur gott det är efter varje tugga
Det kunde vara paltbrödmedfläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläskmed löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning