Pak soi recept

Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime

Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime

Klyfta paksoi. Ugnsbakad lax med sojavinägrett, paksoi och lime (4 portioner). 1 paksoi. Fräs blomkål och paksoi på hög värme 4-5 min. Ugnsbakad lax med sojavinägrett, paksoi och lime (4 portioner). 1 blomkål 1 paksoi
Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime

Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime

Det roliga med matkassen är att man får testa på en massa nya saker, som t ex paksoi (googlade fram att det är en kinesisk salladskål) som vi inte hade någon aning om vad det var
Ljummen thaisallad med pak soi och mango

Ljummen thaisallad med pak soi och mango

Lägg i groddar och paksoi. ½ paket kokta nudlar. ½ paket kokta nudlar, 2 paksoi grovt strimlad, frysta upptinade mangotärningar, 4 dl groddar, finrivet skal och saft från 1 lime, 1 strimlad chilifrukt utan kärnor, 1 liten bit fint riven ingefära, salt, olja. Tänk på att det ser mycket ut med 2 paksoi men den sjunker ihop när man steker den. 2 paksoi
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Pak choy – som också ses gå under namnet paksoi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
Khao soi - thaisoppa med friterade nudlar

Khao soi - thaisoppa med friterade nudlar

11 pak choi, i blad. 13 msk färsk gurkmeja, finhackad (2,5 tsk torkad) 6 vitlökar, små skivade thaivitlökar (eller två vanliga) 4 schalottenlökar, små finhackade 2-4 thaichilifrukt, torkade 1 tsk korianderfrö, hela 1,5 tsk hanglepulver (eller five spice) 3 msk rapsolja (neutral) 300 g högrev, i 3 x 3 cm bitar 3 msk fisksås 2 msk palmsocker (eller råsocker) 2 msk tamarindpasta 1 burk kokosgrädde (à 400 ml gärna Savoy) rapsolja (neutral till fritering) äggnudlar, färska (eller wontondegplattor) 8 dl vatten salt 8 färska räkor, oskalade 1 pak choi, i blad 1 dl blandade örter, plockade t. Lägg ner räkor, pak choi och örter på toppen av soppan och låt sjuda 5 minuter
Ångkokta dumplings

Ångkokta dumplings

36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten paksoi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Vegetarisk wok med äggnudlar

Vegetarisk wok med äggnudlar

Det här är ett receptet som känns lite japanskt – gjort på rester som fanns i kylen och ett litet paket äggnudlar som låg och skramlade i skafferiet
Japanska dumplings

Japanska dumplings

Vik ihop till ett halvmåneformat paket. Nyp ihop kanterna till ett fint paket, som en solfjäder. 2 paksoi. 2 paksoi
Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, paksoi, kålrabbi, kanske morot osv