Pajbotten kesella recept

Vegetarisk paj med spenat och kvarg

Vegetarisk paj med spenat och kvarg

Pajbotten. Pajbotten. 5 dl grahamsmjöl, 125 g kvarg eller kesella lätt, 50 g flytande margarin, 2 msk kallt vatten, salt. 3 ägg, 125 g kvarg eller kesella lätt, 1
Pulled Pork Pie

Pulled Pork Pie

Täck pajbotten med pulled pork. Den här gången använde jag ett recept med kesella och degen blev "seg" och gick alldeles utmärkt att kavla ut
Kasslerpaj med medelhavssting

Kasslerpaj med medelhavssting

Pajbotten. 1 dl kesella. Ugn. 200°-225°. Hacka ihop ingredienserna till pajbottnen för hand eller i matberedare
Köttfärspaj med champinjoner

Köttfärspaj med champinjoner

Pajbotten. Pajbotten. 75 g kesella / kvarg. 75 g kesella / kvarg. Du väljer själv hur kryddstark du vill ha pajen beroende på vilken chilisås du använder och om du kryddar med chiliflakes
Getostpaj med salami

Getostpaj med salami

Nagga pajbotten. Kesellan gör att pajen inte blir lika frasig. Gör på samma sätt som med den klassiska pajdegen, men tillsätt kesella istället för vatten
Prästostpaj

Prästostpaj

Förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 min. 3⁄4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. Sätt ugnen på 200°
Kronärtskockspaj

Kronärtskockspaj

Vispa ihop crème fraiche, kesella och ägg. Tillsätt olja, kesella och 4-6 msk vatten. Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter. 1 dl lätt kesella. 1 dl lätt kesella
Blåbärs- och cheesepaj

Blåbärs- och cheesepaj

Blanda potatismjöl och strösocker med bären och fördela på pajbotten. Rör ihop kesella, florsocker, créme fraiche, äggulor, vetemjöl och citronskal till fyllningen i en bunke
Äppelcheesecake

Äppelcheesecake

Skala och skiva äpplen och lägg sedan dem i ett lager på pajbotten tag rikligt med kanel och lite socker
Salamipaj

Salamipaj

Pajbotten. Jag gjorde en lättare variant av pajdeg där man drar ner på smöret och använder sig av Kesella istället
Fransk päronpaj

Fransk päronpaj

Börja med pajbotten, där jag föredrar matberedare som hjälp med detta moment. Rör ner 1,5 dl kesella (kvarg) och 1 dl crème fraiche (34 % fetthalt använder jag). 1,5 dl kesella
Blåbärscheesepaj

Blåbärscheesepaj

Blanda potatismjöl och strösocker med bären och fördela på pajbotten. Rör ihop kesella, florsocker, créme fraiche, äggulor, vetemjöl och citronskal i en bunke
Svampkramp

Svampkramp

Börja med pajbotten. 1 dl kesella. nyp ihop smöret och mjölet, arbeta med kesellan ihop till en deg som ska stå i kylen ungefär 30 minuter. 1 dl kesella
Prästostpaj

Prästostpaj

Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 minuter. 3/4 dl Kesella lätt
Exotisk Kokos cheesecake!

Exotisk Kokos cheesecake!

Godmorgon.  . Denna morgonen så blev det en Kokos cheesecake till frukost, receptet på botten är inte min men jag använde min fyllning som jag använde till den senaste cheesecaken dock lite annorlunda, blev även lite mycket >