Påsken är nog den högtid som vi alltid har firat minst i vår familj. Visst är det härligt när det börjar närma sig vår, men jag tycker inte att högtiden går att jämföras med jul som för mig är väldigt förknippat med familjemys och god mat
”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera och KitchenTime”. Idag åt vi påsklunch. Vi hade lagt lammsteken i sous vide på 65 C igår och när den gått i över 24 timmar var det dags att avnjuta den
Det blev en delikat påskmiddag igår, som alltid när man äter stifado. När man har en maträtt som man bara äter en gång om året är det säkert mycket godare än om man skulle äta den oftare
Vi har hunnit med att avnjuta en bit fårfilé från Persfolkgård. Det var först tänkt att vi skulle äta en bit av lamm men eftersom de redan hade gått åt fick vi prova på en något äldre bit
Det blev två förrätter och en varmrätt, vilket var en rätt för mycket. Traditionen bjuder numera att det äts pocherat ägg med rökt lax och hollandaisesås, så också den här påsken
I fredags lagade jag en trerättersmiddag till mig och J för att fira att påsken hade kommit. Typ. Recepten kommer från boken Muskelmat, men tänkte ändå skriva ner dem här så att även ni kan testa att laga denna goa middag för 2 pers