Ett par nya sillinläggningar med smak av örter och citron och en med färsk mango, jämte de traditionella ägghalvorna denna gång med avokadokräm och lite marint garnityr
Hur som helst vet jag att det i alla fall inte blir påskmat idag igen. Till lunch grillade svärfar hamburgare och korv ute på grillen och sen åt vi traditionell påskmiddag på kvällen
Nu är påsken nära och även om jag älskar att vara ledig och tycker att det är mysigt med påsk, är jag inte så traditionsbunden att jag behöver varken sill, ägg eller annan traditionellpåskmat för att fira påsk
Någon traditionellpåskmat har jag inte sett röken av och lika glad för det är jag, eftersom den bara känns som en trist upprepning av julmaten, som inte är så kul från första början, särskilt inte för en vegetarian
Tryffel som smakbärare och krydda är fantastiskt och som helg- & påskinspiration för de som tröttnar på traditionellpåskmat kommer här en trerätters tryffelmeny
På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom
Om det inte är någon födelsedag som vankas så är det ju en superbra bjudmat nu till påsk, om man inte är så sugen på traditionellpåskmat med sill, ägg och vörtbröd