Lammracks har blivit en storfavorit till påsk. Påsk, snart, snart. Jag gillar att göra lammracksen enkla och istället satsa på tillbehör och goda röror
Påsken närmar sig med stora steg (märk väl att vi inte skrev "stormsteg", för ovanlighetens skull är det faktiskt helt vindstilla här på den södra kusten
Tillbehör. Snart är det påsk, redan nästa vecka faktiskt, och traditionen påbjuder lamm på påskbordet. Detta har en mycket enkel förklaring, nämligen att de nordiska lammen inte är slaktfärdiga förrän långt senare på året
Varför inte kombinera dessa tre och servera med lite goda tillbehör. Lamm hör påsken till, likaså ska man äta ägg och primörerna börja dyka upp hos grönsakshandlarna
Så på påsk ska det tydligen serveras lamm, vilket i sig är relativt oklart. Om du inte vill bunkra upp med lamm för resten av året, för det var liksom de bitarna som fanns kvar
Kanske vill man ändå göra lättare luncher under påskhelgen, och då kan man passa på att laga den gula blomkålssoppan nedan en dag till lunch och sedan spara i kylen för att ha som lunchlåda eller till middag under veckan, med färsktinade räkor som tillbehör varje gång