Påsk lamm rosmarin recept

Lamm hör påsken till!

Lamm hör påsken till!

Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Lamm till påsk!

Lamm till påsk!

Det var verkligen gott det Lammet kryddade jag med färsk rosmarin, timjan och citron och givetvis salt och peppar
Lamm och Bordeaux

Lamm och Bordeaux

I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga (läs om det här) för att köpa lamm direkt från gården
Grillat lamm i ugnen

Grillat lamm i ugnen

Smaken påminner mig om hem, tillbringade föräldrar och familj påsk. Lägg vin fack och massa pulver med varmt vatten och några nålar rosmarin välmående och några blad av mejram

Lamm med kaffe

Känns som att påskafton är ett bra tillfälle att avnjuta sista och bästa lammbiten som legat i frysen och väntat
Lammstek till påsk?

Lammstek till påsk?

Gnid in med salt och peppar och lite rosmarin. Det hör ju till påsken att käka lamm, undrar just varför, kanske någon av er som vet
Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Med hjälp av oliver, kapris, rosmarin och vitlök får kycklingen en smak av Grekland. Vi börjar med några förslag på varmrätter och vi har valt att lyfta fram lamm, kyckling och lax lite extra, eftersom det enligt Håkan är det just dessa tre som är mest poppis som påskmat

Bä Bä Vita Lamm - lammracks

Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Snart är det påsk, redan nästa vecka faktiskt, och traditionen påbjuder lammpåskbordet. Detta har en mycket enkel förklaring, nämligen att de nordiska lammen inte är slaktfärdiga förrän långt senare på året
Hjortstek med citron och rosmarin

Hjortstek med citron och rosmarin

En stycken vilt alternativ till påsklammet var utlovat och levereras idag, perfekt för de av er som inte gillar lamm och hellre äter något annat
Påskmiddag med lamm som blev får

Påskmiddag med lamm som blev får

Kryddade filén på klassiskt vis med vitlök och rosmarin, därtill fick det bli citroncest, salt och svartpeppar som klappades in runt hela biten
God & glad påsk!

God & glad påsk!

Lammstek med rosmarin av Thomas Sjögren. Testa att köpa en hel lammstek till påskmiddagen och bena ur steken själv