Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”. Tonfisksallad, bilden kommer ur den amerikanska utgåvan LCHF for Healthy Aging…
Oj, nu har det stått still länge här på bloggen. Idag tänkte jag tipsa om en enkel tonfisksallad med spenat, ägg, tomat, rödlök, kidneybönor och sojabönor
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Lägg upp på ett fat och toppa med äggskivorna. Lägg i ärt- majs-, och paprikablandningen när det återstår 2 minuter av koktiden
Tonfisksallad är gott och bra på alla vis men kanske inte så revolutionerande receptmässigt. Jag hade dock en avocado som var på väg att slinka ner och jag lite ångrar att den fick ligga kvar på diskbänken
Men va då beredd på att göra dubbelsats. Börja med att dela avokadon på mitten och sedan skrapa ur innehållet och placera i en liten skål mosa därefter avokadon när du tillsatt salt citron och olja
Koka haricots vertsen enligt anvisning på paketet. Blanda alla ingredienser på ett stort fat. Dela potatisen i mindre bitar, klyfta äggen, strimmla salladen och rödlöken
Att äta varm mat biter inte riktigt på, så här blev det Tonfisksallad. La sallad, majs, tomat, ostbitar, vattenmelon i bitar, tonfisk i olja, kokt ägg och pastaröran på tallriken
Förslag på grönsaker, välj fritt och mixa efter smak. 6 portioner marockansk tonfisksallad. Liten bit lök- finhackad 6 portioner marockansk tonfisksallad
Närapå sommarväder inspirerar till kall och lätt mat men icke för den skull mindre välsmakande. Jag är inte överförtjust i fisk och skaldjur men tonfisk på burk går bra