Vi hade några vänner från Österrike på besök i somras. Så idag blev det en enklare variant gjord på skinka, vilket jag tycker fungerar precis lika bra, dessutom mycket billigare
Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. ca 1 kg skivadskinkschnitzel. Gratinera i ugn på 200°C ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är. ca 1 kg skivadskinkschnitzel
8 skinkschnitzlar80 g skivad rökt skinka100 g skivad ost, t ex Herrgård, Grevé, Cheddar. Stek dem på ganska svag värme 5-6 minuter på varje sida. 80 g skivad rökt skinka. 100 g skivad ost, t ex Herrgård, Grevé, Cheddar
Bryn schnitzlarna i resten av matfettet, en minut på varje sida. Jag hade lite skinkschnitzel och fina färska champinjoner hemma, sökte i ViktVäktarnas receptbas och fann detta recept (där heter den Skinkschnitzel med champinjonsås)
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. * 700 g skinkschnitzel. * 1 påse babyspenat (à 65 g)