Putsa köttet, skär bort senor men behåll gärna fett på. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker
Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden. Tryck in spettet mitt i löken/potatisen och trä kycklingbitarna på spettet
Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden. Tryck in spettet mitt i löken/potatisen och trä kycklingbitarna på spettet
En riktigt höjdare bjöd våra syriska vänner Maria och Michael på, Shawarma. Det serveras på lite olika sätt men ofta med någon typ av bröd, strips, sallad, tomat och vitlökssås
Om man vill kan man naturligtvis byta ut grisköttet mot någon av de andra köttslagen, tänk bara på att det måste finnas fett med (t ex har jag sett att man har t ex lammstek i skivor och emellanåt en skiva ryggfett från lamm)
Lägg grönsakerna och köttet i pitabröden och klicka på yoghurtdressingen. Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt
Vänd på spetten (bitarna) under grillningen så att kycklingen får färg runt om. Shawarma är skurna köttbitar och kan vara både av lamm, nöt, kalkon eller kyckling
Om man har ett stort grillspett och karvar av det grillade köttet (som man gör i Sverige) och serverar i pita så är det döner kebab (på turkiska) eller shawarma (på arabiska språk, se slutet på the Avengers)