16 dl rågsikt 1 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt) 1 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt) 1 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½ dl mörk sirap ½ dl solrosfrön ½ dl linfrön 50 gram smör 4-5 dl vattenSätt ugnen på 175 grader. Kolla brödet efter 1 timme med en sticka, om det fastnar deg på stickan måste den vara inne längre, ca 10 minuter till
Häll på det kokande vattnet. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta därefter degen väl på bakbord och forma den till limpor eller frallor och låt sen jäsa i 20 minuter. 2 påsar torrjäst
För jag är trött på tillsatser nu, jag vill ha eget hembakat bröd, jag vill veta vad det innehåller, jag vill inte ha härdat vegetabiliskt fett och andra konstigheter
Förra veckan bjöd på jobb, jobb och ännu mera jobb för min del. Lingonbröd med brynt smör. Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Låt svalna på galler, täckta av en bakduk. Ugnen på 175 C. Som jag tidigare nämnt är jag inte mycket till bagare, så därför fortsätter jag nu min upptäcktsfärd i detta för mig outforskade område