Ännu en mumsig förrätt goes Skogly-Hood. Lägg upp sallad på tallrikar och påmed musslorna. Sallad med en skivad avokado (bort med de vita delarna), en avokado skivad, hackad koriander, en hackad chili, en riven vitlöksklyfta och lite pumpafrön
Nä, den lätte går jag inte på. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrättmed svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Skiva pilgrimsmusslor och mangon tunt på längden och lägg i en skål. Forma ett ägg av avokadocrèmenmed hjälp av en sked som sedan placeras ovanpå salladen
Perfekta på en asiatisk buffé eller som förrätt. Lägg en lite hög med nudlar på, dra en sträng med sambal oelek över, lägg på lite grönsaksstavar och strö över koriander och limeskal
En soppa som jag gärna bjuder på till förrätt eller till en mindre lunch, dels för att den är superenkel att göra men såklart också för att den är fräsch, god och spännande i sina smaker
Man kan givetvis bygga på skaldjurspyramiden med både blåmusslor, pilgrimsmusslor och jätteräkor, men man kan också nöja sig med enbart en eller två sorters skaldjur
Färska pilgrimsmusslor finns inte att få tag på året om. Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på
Det färdiga resultatet tänkte vi bjuda på här i vårt kök idag, men ni kan även se den på Västerbottensost-sidan tillsammans med en presentation av den och av oss, om ni är nyfikna
Jag brukar vara flitig på att fota men märker att det har slarvats lite med det, antagligen för att det fanns massa riktiga fotagrafer och kameror runt omkring så det går nog att gräva fram mer bilder sen