Istället för en neutral olja använde jag valnötsolja som fick förstärka smaken på brödet. Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
Jag bytte ut potatisen mot stekta brödkrutonger på de sista skivorna russinbröd och snodde ihop lite ny majonnäs samt rev å hackade ihop lite nya grönsaker till
Glädjen sprider sig när man kliver upp strax efter sju och solen skiner in genom fönstret, speciellt när man vet med sig att man snart ska ut på en uppfriskande promenad
Brödet blir mycket gott. Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. 2 brödSätt ugnen på 175°C. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar
På riktigt. Så gott med lite andra smaker än den tunga julmaten. Sen frukost med varm choklad, fattiga riddare med mycket kanel och ett bra kalljäst råg & russinbröd
värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl