På gott russinbröd recept

Russinbröd/kaka

Russinbröd/kaka

Blanda ihop rubbet. Smörj och bröa/mjöla en brödform. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min i 200 grader. 3½ dl vetemjöl
Grymt gott valnötsbröd

Grymt gott valnötsbröd

Istället för en neutral olja använde jag valnötsolja som fick förstärka smaken brödet. Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd
Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

Sätt ugnen 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
Glutenfria nyttiga fruktbröd

Glutenfria nyttiga fruktbröd

Boken är ingen renodlad kokbok utan en bok där Kristin berättar hur hon gör för att få en skön start dagen

Oplanerat

Jag bytte ut potatisen mot stekta brödkrutonger de sista skivorna russinbröd och snodde ihop lite ny majonnäs samt rev å hackade ihop lite nya grönsaker till

Havre- & russinbröd i långpanna

Glädjen sprider sig när man kliver upp strax efter sju och solen skiner in genom fönstret, speciellt när man vet med sig att man snart ska ut en uppfriskande promenad
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Brödet blir mycket gott. Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. 2 brödSätt ugnen 175°C. Stjälp upp bröden galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar
26/2-2011

26/2-2011

Så nu kan vi inte göra kaffe resten av helgen. Ingenting smakar så gott som en nyskördad morot. Vi var nästan väg redan ikväll
God fortsättning!

God fortsättning!

riktigt. Så gott med lite andra smaker än den tunga julmaten. Sen frukost med varm choklad, fattiga riddare med mycket kanel och ett bra kalljäst råg & russinbröd

Russinbröd till bakmaskinen

Detta recept är det enda man behöver och kakan är så god att det helt plötsligt är överflödigt att beställa en morotskaka fiket för de är

Rejält russinbröd

så sätt är det alltid bara att börja baka när andan faller . Gott som tusan blir det också. Snabba russinbröd

Morot- och russinbröd

värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl

Symöte och brödbak

Mönster raggisar i vuxenstorlekar har jag gott om. dagen symöte så kom raggsockar tal, det börjar ju bli säsong för sådana nu