Päronsoppa recept

Kryddig päronsoppa

Kryddig päronsoppa

Bryn lök- och päronbitar i smör tills löken är genom-skinlig. Tag ifrån värmen och låt svalna. Kör till blandningen puré i en mixer
Päronsoppa

Päronsoppa

Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, stjärnanis, vatten, socker och vin i en kastrull och koka upp
Endiv- och päronsoppa med roquefort

Endiv- och päronsoppa med roquefort

Ja det är ju kanske lite i senaste laget att prata om endiver och soppor dâ vi är i maj. Endiver är kanske lite mera höst/vintermat med nu är det sâ att jag har ett recept pâ lager som bara är sâ gott

Päronsoppa

Skölj 9 av de torkade päronhalvorna och lägg dem i blöt över natten i vatten som precis täcker dem ca 4 dl

Kyld päronsoppa med chardonnay

Klyv och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vatten, socker och vaniljfrön. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i fina små kuber och häll genast över citron- och limesaften så de inte mörknar

Päronsoppa

1.  Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, stjärnanis, vatten, socker och vin i en kastrull och koka upp

Päronsoppa

Skala päronen, dela och kärna ur dem. Skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, russin och ris

Päronsoppa

Skala och kärna ur päronen och dela dem i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker, russin och ris