Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Ca 1 msk riven färsk ingefära. 1 tsk vaniljsocker. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. 1 vaniljstång
Den här nya skapelsen har fått sitt Hellsingska namn för den innehåller både päron och äpplen, som spetsats med en aning ingefära förutom vanilj och fått ett täcke av maräng med kokos
Därefter åt vi ostar (manchego, brie, gryére, blåmögel och comté) med hemkokta syltar och marmelad (jordgubbsmarmelad med ingefära och passion, jordgubbsmarmelad med svartpeppar och basilika, päronmarmelad med saffran och chili och persikomarmelad med vanilj)
Päronmarmelad med vanilj och ingefära. 2 burkar 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade) 1,5 dl vatten 1 vaniljstång 1 tsk pressad citronsaft 5