Päronkonjak rom recept

ÄGGTODDY MED PÄRONKONJAK

Första receptet jag testade var just äggtoddyn som jag spetsade med Xanté, en jättegod päronkonjak. Vad passar bättre efter en tur i pulkabacken eller en vintrig långpromenad än att slå sig ner framför brasan med en värmande äggtoddy
Tips på Alla hjärtans dag-menyer

Tips på Alla hjärtans dag-menyer

Kalixlöjrom med västerbottensoststicks. kalixlöjrom. kalixlöjrom. 2 msk rom eller konjak (vi hade päronkonjak). 0,5 burk röd stenbitsrom. 2 msk rom eller konjak (vi hade päronkonjak)
Det blir en dag i köket

Det blir en dag i köket

Då finns det hopp om att kunna ta en promenad idag utan att bli fullständigt dyngsur, kanske jag till och med kan sätta mig ute med en kopp kaffe, eller är det att ha för stora förhoppningar

Eggnog

mörk rom (eller päronkonjak). Eggnog. 4 portioner. Ingredienser. 3 1/2dl mjölk. 2 1/2 dl vispgrädde. 1 kanelstång

Karamelliserad päronmarmelad

Häll på citronsaft och rom. 2 cl ljus rom. Skala och dela päronen i bitar. Värm socker och vatten i ca 3 minuter på hög värme utan att röra tills sockret vitnar

Tips på efterrätter till nyårs

Varm vit chokladbakelse med konjaksmarinerade körsbär4 port200 g körsbär2 msk rom eller konjak (vi hade päronkonjak)50 g smör150 g vit choklad2 ägg2 msk socker0,5 dl vetemjölrivet skal från 1 citronUgn

Shine

Rör rom och konjak med is i ett högt glas. Fyll upp med fruktsoda och garnera med citronskiva 4 cl rom med citronsmak. 2 cl päronkonjak