Strö på lingon, päron och mandel. 1ingefära, torkad. 1fasta päron, i bitar. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka. TipsTillsätt 1–2 tsk nymortlad kardemumma eller kanel i smeten för en kryddig kaka
Jag slängde ihop ett nyttigare "sockerlag" utan socker, med sötning från bland annat honung istället, som har en fantastisk smak och doft av ingefära och vanilj
Höstig päronpaj med mandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och strö över socker och ingefära. Lägg ut klyftorna i ett fint mönster på kakan och strö över solrosfrön
Jag vispade ihop smeten och toppade med tunt skivade päron vända i socker och ingefära. Helgen som var fick jag för mig att testa igen, denna gången med ett recept på en päron och ingefärskaka
Lägg päronbitarnabitarna i en skål tillsammans med socker, kardemumma, ingefära och vaniljsocker. Närmare bestämt en riktigt saftig mjuk päronkaka, som faktiskt passar alldeles ypperligt att bjuda på just till påsk tillsammans med kaffet efter den goda påsmiddagen
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Blanda samman mjölet med bakpulver och ingefära. Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och lägg det över kakan så att det täcker hela kakan
Nästa gång ska jag testa med päron och kanske ingefära, för det kan inte bli annat än yummie. De som vill får baka en småkaka och dyka upp med sitt bidrag
Mät upp grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Ringla glasyren över kakan när den svalnat. Skala päronen och skär i mindre bitar, strö dem över kaksmeten