Jag ville göra en efterrätt igårkväll, med päron, och jag funderade på om det var karameliseradepäron eller päroni ett nyttigare "sockerlag" jag ville göra
Ta upp och lägg i väl rengjorda varma glasburkar. Tryck ner avsköljda myntakvistari lagen. Strimla 40 g ingefärafint. Koka upp 7 dl vatten, ingefära, 4 dl socker, juice och skal av 1-2 lime och 1 urskrapad vaniljstång med frön. Koka ca 10 minuter. Skala 1 kg små päron. Förväll päronentills de blivit lätt mjuka, 5-20 minuter. 40 g ingefära. 1-2 lime. 1 vaniljstång. 1 kg små päron
Päronivanilj- och ingefärslag. Har ninågonsin smakat kombinationenpäron + ingefära någon gång. Åh, om inte, så måste ni testa den, och om ni redan smakat den, ja men då får ni göra det igen