Oxsvans recept

Oxsvans i sherrysås

Oxsvans i sherrysås

I Malaga åt vi i höstas en fantastisk oxsvansrätt och här har jag gjort min egen variant. Salta och vänd oxsvansbitar i lite vetemjöl
Bräserad kinesisk oxsvans

Bräserad kinesisk oxsvans

Jag hade bara 1,2 kilo oxsvans men använde samma mängd sås för det. Det blev väldigt gott, såsen fick en karamelliserad smak, med toner av mörk choklad och svarta lakrits toner
Fylld bläckfisk och brässerad oxsvans

Fylld bläckfisk och brässerad oxsvans

Som huvudrätt gjorde jag oxsvans i ugn. Brässerad oxsvans. Jag såg den här varianten av spansk oxsvans i den utmärkta Traditional Spanish Cooking och ville prova den
Chili med oxsvans och bönor

Chili med oxsvans och bönor

Tillsätt oxsvans och bacon och bryn det under omrörning. 1 kg oxsvans. Skär bacon i tärningar. Skala morot, lök och vitlök och hacka dem grovt
Mustig ragu på oxsvans

Mustig ragu på oxsvans

MUSTIG RAGU PÅ OXSVANS. 1½ kg oxsvanskött i bitar. 1½ kg oxsvanskött i bitar. En fantastiskt god gryträtt som du kan göra en stor sats av på en gång
En trevlig oxsvans

En trevlig oxsvans

Ta upp oxsvansen ut grytan. Bryn köttet i en gryta. Lägg i stora bitar morot och lök. Täck köttet med vin och vatten
...och den långa ludna svansen...gryta på oxsvans

...och den långa ludna svansen...gryta på oxsvans

Jag hade en platta med frusen oxsvans i frysen som jag tinade upp under dagen. Jag brukar vanligen laga en gryta på oxsvansen och göra sås på sjävla grytspadet när oxsvansen är färdiglagad
Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Häromdagen gjorde jag benbuljong på en oxsvans, långkokt på samma sätt som min kycklingbuljong. Jag är väldigt förtjust i oxsvans så i kokboken finns en grekisk Oxsvans Stifado som du ser här nedanför
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Speciellt om du har med oxsvans=). 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 2 st oxsvans
Oxsvansgryta kokt med glögg och bacon

Oxsvansgryta kokt med glögg och bacon

Oxsvansen kan bytas ut mot högrev. 1,6 kg Scan Oxsvans. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn det i omgångar i en stekpanna, lägg över köttet i en stor gryta
Oxsvanssoppa

Oxsvanssoppa

Bryn oxsvans, lök, rotsaker, purjolök, tomater och tomatpuré i olja i en stor stekgryta. 4-6 portioner1 kg oxsvans, i bitar1 gul lök1 morot1 palsternacka1 bit rotselleri (50 g)1/3 purjolök2 tomater2 msk tomatpuré2 msk rapsoljaVatten1 kvist timjan2 lagerblad15 vitpepparkorn1 msk saltGarnityr. 1 kg oxsvans, i bitar
Soppa med svansföring

Soppa med svansföring

Oxsvanssoppa måste du göra om du aldrig provat. Testa även detta läckra recept med oxsvans. Vänd 1,5 kilo oxsvansbitar i vetemjöl