Blanda lök, bacon, gurka och senap till en smet. Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. 4 portioner500 g oxinnanlår, i tunna skivor1/2 gul lök, finhackad40 g smör80 g bacon, fintärnat1/2 saltgurka, fintärnad1 1/2 msk dijonsenap4 dl kalvfond1/2 dl vispgrädde1 msk svartvinbärsgelé 1/4 persiljeknippe, grovhackadSaltFräs löken mjuk i hälften av smöret, låt kallna helt
Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. bacon. Nu tänkte jag lägga in recept på lördagens middag hemma hos mamma som blev väldigt lyckad, oxrullader med potatisbakelser
Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Receptet är taget från Per Moberg. 600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår1 st morot1 st gul lök2 msk fransk senap100 g bacon50 g cornichoner1 l oxbuljong2 msk tomatpurésalt och peppar Gräddsås. 2 msk fransk senap. 100 g bacon
Recept. Stryk ut 1 msk senap på varje skiva. Lägg 1-2 baconskivor på varje biff och därefter den stekta löken och 1 cornichon. 1 paket bacon. 4 msk svensk senap
Lite recept på vansinnigt goda rullader kommer här. )600 g (8 skivor) Lövbiff1 Morot1 Gul lök2 msk Dijonsenap1 pkt Bacon (ca 140 g)1 l Oxbuljong (vatten + fond/tärning)2 msk TomatpuréSalt och peppar3 dl Vispgrädde1 msk Messmör (eller gelé)Smör eller Olja till stekningGör så härSkala moroten och lökenSkär moroten i stavar och löken i skivorLägg köttskivorna på bänkenBred på senap Lägg en skiva bacon på varje köttbitLägg lök och morotsstavar längst ner på köttskivanSalta och peppraRulla ihopFäst med tandpetare eller grillspett (använder man grillspett kan man bryta av "överflödet" så de blir lagomt korta)Hetta upp smör eller olja i en pannaBryn rulladerna i pannanLägg rulladerna i en stor kastrullHäll på buljongen Tillsätt tomatpurénLåt köttet koka i ca 45 minuter eller tills de släpper från spettenLyft upp rulladerna och lägg dem åt sidanKoka ner buljongen tills ungefär en tredjedel återstårTillsätt gräddenLåt koka uppSmaka av såsenTillsätt messmör eller geléSalta och peppra om det behövs(Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den med maizena utvispat i vatten)Lägg tillbaka rulladerna i såsen så de hålls varmaServera med kokt potatis och någon god grönsak
Vi utgick från ett recept av Per Morberg, men han gjorde oxrullader. fransk senap av bra kvalitet. Skär baconskivorna i två halvor, skär moroten i tunna stavar med samma bredd som köttskivorna, skär löken i halvor och skiva sedan halvorna tunt, skär gurkorna på mitten till två halvor i längdriktningen
Oxrullader med bästa gräddsåsen. Dijonsenap. Då har jag bacon i men denna gången köpte jag rent grisspäck som fick förgylla de centralare delarna av ruladerna