Oxrullader med gräddsås innanlår recept

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader100 g rökt sidfläsk 1 gul lök 1 dl ättiksgurka, strimlad 0,5 dl skånsk senap 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g) 1 msk smör salt peppar 2 dl rött vin 2 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé
Mamma Traudes oxrullader

Mamma Traudes oxrullader

Rulla ihop och fäst med tandpetare. Ta vara på spadet och gör en gräddsås av det. Lyft upp rulladerna och lägg över i en stekgryta tillsammans med resten av den finhackade löken

Fyllda oxrullader med gräddsås

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare
Oxrullader

Oxrullader

En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrulladermed mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor

Oxrullader

Servera oxrulladernamed pressad potatis. Skär löken i strimlor och svetta den med smör. Slå på Knorrs Gräddsås
Gårdagens

Gårdagens

Servera med Klyftpotatis, gräddsås, sallad och gelé. Klyfta potatisar och in i ugnen med lite salt och timjan

Oxrullader med gräddsås

 Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Lägg dem i en stekgryta och späd med buljong, lite i taget

Oxrullader med gräddsås

Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Lägg dem i en stekgryta och späd med buljong, lite i taget

Gammaldags oxrullader

Fäst med en tandpetare. Hetta upp matfett i en gryta eller stekpanna med lock, lägg ner rulladerna och bryn dem väl runt om