Oxrullader med gräddsås buljong recept

Oxrullader i gräddsås och kokt potatis

Oxrullader i gräddsås och kokt potatis

Servera oxrulladernamed gelé, haricots verts och kokt eller pressad potatis. Lägg sedan ner spettet med rulladerna i en kastrull och häll på vatten, fond och tomatpuré

Oxrullader i gräddsås

Saftiga oxrulladermed en fyllning av bacon, purjolök och persilja i en god gräddsås. Fräs i en stekpanna med lite smör
Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen och tomatpuré. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser Gräddsås 0 st buljong från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé
LCHF - Oxrullader med gräddsås

LCHF - Oxrullader med gräddsås

Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljong och tomatpuré. Salta, peppra och rulla ihop - börja i hörnet med fyllningen
Oxrullader med medelhavsfyllning

Oxrullader med medelhavsfyllning

Oxrulladermedmedelhavsfyllning - utbankad lövbiff fylld med soltorkade tomater, tapenade, färskost, vitlök och parmesan i gräddsås
Per Morbergs oxrullader

Per Morbergs oxrullader

Servera oxrulladernamed gelé, sockerärtor ( eller ngn annan grönsak) och kokt eller pressad potatis

Oxrullader i gräddsås och kokt potatis

Servera oxrulladernamed gelé, haricots verts och kokt eller pressad. Lägg sedan ner spettet med rulladerna i en kastrull och häll på vatten, fond och tomatpuré

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Servera oxrulladernamed gelé, sockerärtor och kokt eller pressad potatis. Lägg sedan ner spettet med rulladerna i en kastrull och häll på vatten, fond och tomatpuré
Oxrullader

Oxrullader

En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrulladermed mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor

Oxrullader med pressad potatis

Gör nu gräddsåsen i samma kastrull. Fyll på medoxbuljong så det täcker och häll på tomatpurén. Fäst dem med tandpetare eller grillspett
Gårdagens

Gårdagens

Servera med Klyftpotatis, gräddsås, sallad och gelé. Klyfta potatisar och in i ugnen med lite salt och timjan

Oxrullader med gräddsås

Lägg dem i en stekgryta och späd medbuljong, lite i taget.  Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare

Oxrullader med gräddsås

Lägg dem i en stekgryta och späd medbuljong, lite i taget. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare

Gammaldags oxrullader

Fäst med en tandpetare. Hetta upp matfett i en gryta eller stekpanna med lock, lägg ner rulladerna och bryn dem väl runt om