Oxrullader med gräddsås bacon recept

Oxrullader i smarrig gräddsås

Oxrullader i smarrig gräddsås

Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Red av med maizena om du vill ha tjockare sås. Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé och ev saltgurka
Oxrullader med ljuvlig gräddsås

Oxrullader med ljuvlig gräddsås

Fräs lök och bacon i en stekpanna. Börja med fyllningen. Blanda med dijonsenap och persilja i en skål. Rulla ihop och fäst med tandpetare

Oxrullader i gräddsås

Saftiga oxrulladermed en fyllning av bacon, purjolök och persilja i en god gräddsås. Fräs i en stekpanna med lite smör
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser Gräddsås 0 st buljong från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé
Per Morbergs oxrullader

Per Morbergs oxrullader

Servera oxrulladernamed gelé, sockerärtor ( eller ngn annan grönsak) och kokt eller pressad potatis
Oxrullader med gräddsås

Oxrullader med gräddsås

Lägg på en bit bacon och tunna strimlor morot, gul lök och en cornichon. Söndagsmiddag med hjälp av ett Morberg-recept

Fyllda oxrullader med gräddsås

Lägg på en baconskiva och en sked av fyllningen. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Servera oxrulladernamed gelé, sockerärtor och kokt eller pressad potatis. Lägg sedan ner spettet med rulladerna i en kastrull och häll på vatten, fond och tomatpuré
Oxrullader

Oxrullader

En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrulladermed mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor

Oxrullader

Servera oxrulladernamed pressad potatis. Skär löken i strimlor och svetta den med smör. Slå på Knorrs Gräddsås

Oxrullader med pressad potatis

Gör nu gräddsåsen i samma kastrull. Lägg ut köttskivorna och bred senap på dem och lägg en skiva bacon på varje köttbit

Oxrullader med ljuvlig gräddsås

Fräs lök och bacon i en stekpanna.  Börja med fyllningen. Blanda med dijonsenap och persilja i en skål. Rulla ihop och fäst med tandpetare