Oxfilé wellington med madeirasås recept

Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Smaka av med salt och peppar. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Lägg på garneringen och pensla med uppvispat ägg
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé. Servera med krispig sallad och madeirasåsen. Smaka av med salt och peppar. Madeirasås. Putsa oxfilén fri från hinnor
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Lägg oxfilénmed degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Madeirasås. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Servera medmadeirasås och klyftpotatis. Gnid in oxfilénmed salt och peppar och bryn den sedan i smör runt om på ett stekjärn
Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

OxfiléWellingtonmedMadeirasås. Servera med krispig sallad och madeirasåsen. Vad sägs om råbiff till förrätt, OxfiléWellington till varmrätt och så en hallondessert som vi dessvärre gick "bet på", så den delar jag inte ens med mig här
Nyår 2018

Nyår 2018

Till varmrätt blev det Oxfile Wellington. Gott hursomhelst med duxellfyllning, madeirasås och friterad krossad potatis
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

En fördel med denna rätt är att många moment går bra att förbereda i förväg. Madeirasås. Tournedoserna kan förberedas och slås in i smördeg i god tid, såsen kan förberedas och monteras med smör precis innan serveringen
Frukost

Frukost

I dag skulle jag givit mig i kast med klassikern oxfiléWellingtonmedmadeirasås men då vi får oväntat besök har jag bestämt mig för att ta det säkra före det osäkra och i stället laga den underbara fisklasagnen men eftersom jag redan skrivit om den på bloggen så tänkte jag beskriva vår helgfrukost för er i stället

Oxfilé Wellington med madeirasås

Smaka av med salt och peppar. Madeirasås. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Lägg på garneringen och pensla med uppvispat ägg

Oxfilé Wellington med madeirasås

Smaka av med salt och peppar. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Lägg på garneringen och pensla med uppvispat ägg

Oxfilé Wellington

Servera medmadeirasås och klyftpotatis. Gnid in oxfilénmed salt och peppar och bryn den sedan i smör runt om på ett stekjärn

Oxfilé Wellington

Täck filén med duxelmassan. Madeirasås. Receptet på OxfiléWellington inspirerades av Per Morbergs recept som finns på recept