Oxfilé med rödvinsås recept

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Rödvinsås. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstekt oxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet

Oxfilé med rösti och drömgod murkelsås

Rödvinsås och varm kantarell- och ostsallad är enormt goda tillbehör som jag bloggat om tidigare. Det vankas nyårsafton och det är många som vill äta oxfilé
Möraste Oxfilén

Möraste Oxfilén

På en Kick-Off med jobbet lärde jag mig en metod där man steker alla biffar lätt och ger dem en fin stekyta och sedan lägger man dem på en plåt och fortsätter tillagningen i ugnen
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

Rödvinsås. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Oxfile m potatismos smaksatt m bearnaisekryddor

Oxfile m potatismos smaksatt m bearnaisekryddor

Har ni köpt hem oxfilé till ikväll när det är nyår men vet inte riktigt vad ni ska ha till. Gör potatismos med lika delar grädde och smör som du värmt upp så det smält ihop
Nyårsfilé med rotsakskaka och rödvinsås

Nyårsfilé med rotsakskaka och rödvinsås

Vispa ihop grädde, fond och kryddor,blanda med rotfrukter och lök. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa väl
Biff Wellington, Potatis/palsternacksmos och rödvinsås

Biff Wellington, Potatis/palsternacksmos och rödvinsås

Lägg upp på plåt med akarven neråt, garnera med överbliven deg och pensla med ägg. Biff Wellington, Potatis/palsternacksmos och rödvinsås ♥1. 4 skivor oxfile på ca 100gr (kan anv fläskfile med). Rödvinsås 4 portioner. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör 20 May - 2014, 23. 4 skivor oxfile på ca 100gr (kan anv fläskfile med)
Alla hjärtans dag och plankstek!

Alla hjärtans dag och plankstek!

ex entrecote, oxfilé eller fläskfilé. När den är klar mosar du den i en bunke med t. rödvinsås, örtsmör eller bearnaisesås
Plankstek black & white

Plankstek black & white

Om du inte vill göra egna såser går det lika bra med blå band eller knorrs såser. Ta ut plankorna och häll rödvinsås på oxköttet och bearnaisesås på fläskköttet
Triss i sås

Triss i sås

Till dessa såser serverades Grillad hel Oxfilé och Pommes Duchesse. ( red ev av med maizenaredning om du vill ha lite tjockare sås
Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

rödvinsås. Smaka av med salt o peppar. Smaka av med salt o peppar. med. med. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader. 100 g riven parmesan ost , 1 cm pepparrot med e dl Cream fraische. Tillsätt 2 dl rödvin med 1 dl vatten och 3 msk flyttade konc. ca 4-500g oxfilé. 100 g riven parmesan ost , 1 cm pepparrot med e dl Cream fraische
Black & white

Black & white

med oxfile & fläskfilé medrödvinsås och bearnaisesås och enormt goda sötpotatispommes från frysdisken av märket aviko
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Magisk till oxfilé. Servera med kött o rödvinsås. Krydda med alla kryddor o blanda runt. 2 pers o två mindre lerformar