Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Rödvinsås. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Rödvinsås och varm kantarell- och ostsallad är enormt goda tillbehör som jag bloggat om tidigare. Det vankas nyårsafton och det är många som vill äta oxfilé då
På en Kick-Off med jobbet lärde jag mig en metod där man steker alla biffar lätt och ger dem en fin stekyta och sedan lägger man dem på en plåt och fortsätter tillagningen i ugnen
Rödvinsås. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Har ni köpt hem oxfilé till ikväll när det är nyår men vet inte riktigt vad ni ska ha till. Gör potatismos med lika delar grädde och smör som du värmt upp så det smält ihop
Lägg upp på plåt med akarven neråt, garnera med överbliven deg och pensla med ägg. Biff Wellington, Potatis/palsternacksmos och rödvinsås ♥1. 4 skivor oxfile på ca 100gr (kan anv fläskfile med). Rödvinsås 4 portioner. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör 20 May - 2014, 23. 4 skivor oxfile på ca 100gr (kan anv fläskfile med)
Om du inte vill göra egna såser går det lika bra med blå band eller knorrs såser. Ta ut plankorna och häll rödvinsås på oxköttet och bearnaisesås på fläskköttet
rödvinsås. Smaka av med salt o peppar. Smaka av med salt o peppar. med. med. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader. 100 g riven parmesan ost , 1 cm pepparrot med e dl Cream fraische. Tillsätt 2 dl rödvin med 1 dl vatten och 3 msk flyttade konc. ca 4-500g oxfilé. 100 g riven parmesan ost , 1 cm pepparrot med e dl Cream fraische