Salta och peppra oxfilémedaljongerna. 14 oxfilémedaljonger, à 100 g. 14 skivor levainbröd (alt annat valfritt bröd) 4 oxfilémedaljonger, à 100 g 250 g cocktailtomater 1 förp sparris olivolja salt svartpeppar smör. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek oxfilén i olivolja och smör ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 48 grader när du lyfter av den så efterbakar den till ca 55 grader)
Det visade sig vara en rejäl macka med oxfilé, pepparrot och rå äggula. Hmm… Det där med pepparrot och rå äggula förr mig inte riktigt i smaken, men det gjorde däremot oxfilé på toast
tunnt skivad oxfilé eller rostbiff. Servera med en oliv fäst i tandpetare på toppen (vill man inte ha de så kan man ha hackat oliverna och lagt inne i mackan istället
Oxfilé, rödvinssås och pommes duchess med gremolataEfterrätt. Nån som är less på julmat. Nån som har kylen full med rester och en julskinka som börjar bli torr
I et noget tykkere lag end man ville gøre med almindeligt smør til en almindelig mad (macka). Sega biffar betydde i mitt 7-års universum att det var tuggmotstånd som i en bit oxfilé eller i en lövbiff… Till skillnad från en biff av malet kött som i mitt hem gjordes på 100% nötkött och smulade sönder i munnen på ett ytterst tråkigt sätt och därmed hette en ”torr biff”
Jaha, vi inleder veckan med lite oxfilé. Lägg oxfilén på brödet, på med baconet. 4 port4 skivor lantbrödpersiljevitlökssmör (smör, vitlök, persilja)ca 600g oxfilé1 paket baconbeasåssvampstuvning (smör, mjöl, mjölk och smörstekta champinjoner)västerbottensostStek baconet. ca 600g oxfilé
Bookmakertoast är en lyxig och varm macka med en bit grillat eller stekt kött som t ex ryggbiff, entrecote eller oxfilé, stark senap, tomat, äggula, riven pepparrot och sallad