ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår. 1 l ox buljong. LCHF - Oxrullader med gräddsås. God helgmat blev det då vi passade på att köpa lövbiff som gick ut samma dag, inget fel på det köttet
4 skivor oxfile på ca 100gr (kan anv fläskfile med). 3 dl gott rödvin (alt 2 dl rött vin och 1 dl portvin) 3 dl god Ox eller vildfond 2 schalottenlökar, hackade lite grovt. 4 skivor oxfile på ca 100gr (kan anv fläskfile med)
Såsen är också gudomlig att servera till lövbiff eller oxfilé. 1 1/2 tärning (mörk) ox eller vilt buljong (eller motsvarande mängd fond på flaska). 1 1/2 tärning (mörk) ox eller vilt buljong (eller motsvarande mängd fond på flaska)
3 msk fond, ox, kalv eller vilt. 3 msk fond, ox, kalv eller vilt. Det här blir en god sötsyrlig sås med kraftig smak som passar till kött av alla de slag
)500 g blandfärs1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk ox eller kalvfond500 g krossade tomateren skvätt ketchuplite soya för färgens skullsalt, vit o svartpeppar, oregano,timjan o chili5 dl pasta, koka lite mindre för den ska in i ugnenSås. 1 msk ox eller kalvfond