( Bara för att flottet ska innan av)Tryck ut mjukosten och sänk värmen på spisen. 1/2 riven gul lök5 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning5 dl grädde1 tub med valfri smaksatt mjukost1 tsk sambal oelek ( eller sambal garlic – som jag hade )3 dl okokt pastasalt & peppar2 pkt bacon
En solklar favorit i Danmark var ostsoppan som innehöll massor med god mjukost. Eftersom jag personligen är svag för smaksatt mjukost var det ofta Kavli SkinkOst som smältes ner i den varma soppan och gjorde den oslagbart krämig och helt obeskrivligt god
Men så kom jag att tänka på när hela projektgruppen blev hembjudna till projektledaren där hon bjöd på en jättegod ostsoppa och små fina runda hembakade kuvertbröd
Ta sedan lite av buljongen och blanda i 250g mjukost häll detta i soppan och ta sedan elvispen och vispa i 2dl vispgrädde och värm soppan. 250 g mjukost