Ostpaj

En ostpaj passar både på buffébordet och till kräftskivan. De flesta ostar passar att göra paj på, alltifrån västerbottenost till fetaost. Hitta din favorit på MyTaste!

fetaostpaj ädelostpaj getostpaj västerbottenostpaj västerbottensostpaj brieostpaj prästostpaj färskostpaj kryddostpaj chevreostpaj

Ostpaj - en klassiker på buffén


Ostpaj fungerar vid de flesta tillfällen och är lika god att äta kall som varm. Tillsammans med en härlig sallad utgör den en utmärkt middagsrätt. När du ska bjuda många är ett tips att göra ostpaj i långpanna. En fördel med ostpaj är att den nästan blir godare av att stå till sig lite. Med andra ord går det hur bra som helst att laga den en dag i förväg. Ytterligare en anledning att bjuda på ostpaj nästa gång det är dags för fest!

Vad du ska fylla pajen med handlar helt om tycke och personlig preferens. Många olika sorters ostar är toppen i en paj. Lagrade ostar som ädelost, präst och cheddar ger mycket smak. Och du behöver inte hålla dig till en, testa att blanda dina favoritsorter. En klassisk ostpaj gör du på västerbottenost - ett givet inslag på kräftskivan.

Toppkommentarer i ostpaj

Ostpaj med bacon
10
camillad-5
camillad-5 kommenterade på Ostpaj med bacon

“En av dom godaste pajer jag ätit”

Se recept

Senaste recepten för ostpaj