Ett spanskt vin som passade jättebra ihop med både chark ochost. Lite crostinis med olivtapenade med tryffel, rädisor och tunt skuren Pecenica (Kroatisk lomo)
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
För dig som gillar ostoch nötter lär det här bli en favvis. Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vinoch en massa prat och skratt
Innan ryggbiffens tid i huset var det rostas som gällde. Ska ni bjuda på maträtten är det med andra ord viktigt att ha mycket vinoch rejält med tilltugg att knapra på i väntan på köttet
Slå såsen över köttet samt halverade körsbärstomater och rikligt med riven ost. Vi inledde med Prosecco och lite tilltugg i form av godsaker från Zeta, parmaskinka och Filodegsknyten med halloumi och grillad paprika
Så tänk på det när ni lägger i en bit ost eller om ni använder ädelost på tub - osten kan gå nästan upp till kanten för den smälter ner och blir mindre sen i ugnen
Mitt tips är (fast nästan godare att äta bara dessa som tilltugg innan) fefferonis fyllda med grönmögelostoch sen lindar man bacon runt och fäster med en tandpetare