I Matplatsens recept använder Victoria färdig tomat- och bechamelsås, men jag föredrar att göra egen, det blir helt enkelt godast så, så nedan följer instruktioner för det med
Du kan också fylla aubergine, pumpa ochtomat på samma sätt. Jag tycker att det är perfekt att spara mindre rester och sedan fylla zucchini eller aubergine med det och toppa med ost eller fetaost (eller båda…)
Till gårdagens middag gjorde jag en pastarätt med skinka, zucchini, ostoch vit- o tomatsås. Om man inte vill göra egen tomatsås kan man köpa en färdig pastasås och använda istället
Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna. Lägg på ostblandningen. Varva skivorna av zucchini, aubergine ochtomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
Ha i auberginen, krossade tomateroch kryddor. Gillar man inte aubergine går det lika bra med zucchinioch det går självklart att välja fyllning efter smak och tycke
Gröp ut innehållet i zucchininoch hacka det. Sommaren tog plötsligt slut och nu står jag framför garderoben varje morgon och undrar vad jag ska ha på mig
Kycklinggryta med smak av soltorkade tomater, balsamico och knaperstekt bacon. Ostsåsen har jag gjort av en kall röra på philadelphiaost, creme fraiche, vitlök och grönsaksbuljong
Pasta, köttfärssås, grönsaker ochostsås blandas i en form och gratineras. Skär det fasta köttet på zucchinin i långa strimlor med osthyvel tills du kommer in till det allra mjukaste - det går inte att hyvla så det använder jag inte här
Riven ost. Falukorv i ugn med zucchiniochtomatsås - En färgglad rätt - Jättesmidigt och gott. Blanda krossade tomater, creme fraiche, socker, salt och peppar
Tärna fetaosten, skiva mozzarellan och lägg osten på zucchinin. Som pricken över i hamnade lite ost överst på halvorna innan dom åkte in i ugnen, ena halvan toppades med fetaostoch den andra med mozzarella och måste vi välja en så blir det nog faktiskt mozzarellan som blev vår favorit
) och krispsalladen sedan i går, så fick det bli det tillsammans med grön sparris (som jag stekte i ugnen samtidigt med zucchinin), salladsostoch vattenmelon
) Nu senast lagade vi till en ratatouille (nästan lika svårt att säga som att stava) som fick sej en dos grädde ochost innan den ugnsgratinerades, allt blir ju godare med grädde ochost eller hur