Osso buco recept

Osso buco med gremolata och saffransris

Osso buco med gremolata och saffransris

Strö sedan gremolatan över ossobucon innan servering. 2 dl tomatsås från ossobucon. Blanda i 2 dl tomatsås från ossobucon och häll på vatten. 2 dl tomatsås från ossobucon
Osso buco

Osso buco

1. Snitta kanten på köttbitarna och vänd dem i vetemjöl. 2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar
Osso buco på karré

Osso buco på karré

Ossobuco som ni säkerligen har bekantat er med tidigare är kort och gott en väldigt bra rätt. Ossobuco betyder just ben med hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken
Osso buco

Osso buco

Hetta upp smöret så att det blir brynt brynt (165° grader), lägg i köttet och bryn det på båda sidor
Osso buco

Osso buco

1. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Skala och skär morötterna i små tärningar. Ansa och tärna sellerin. Hacka lök och vitlök
Osso buco

Osso buco

Knyt ett steksnöre runtom köttbitarna. Lägg mjölet på en tallrik och vänd köttbitarna i mjölet. Skaka av det överflödiga mjölet
Osso Buco

Osso Buco

Servera ossobucon med gremolata, de finhackade tomaterna och polenta eller saffransris. 4 skivor kalvlägg á 400 gr
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

Jag kände för en Ossobuco och då blev det så. Ossobuco är en gryta som inte är så tung som man kan tro, faktum är att jag upplever den som ganska frisk och lätt
Osso buco

Osso buco

Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

Ossobuco, denna italienska klassiker från Milano, är ett långkok av kalvlägg och kan översättas till ”ben med hål” vilket är ganska träffande
Osso Buco

Osso Buco

Servera genast med ossobucon. Ossobuco 6 skivor kalvlägg 6 msk vetemjöl 0,5 dl olivolja 2 st schalottenlökar 6-8 st steklökar 1 st vitlök, hel 3 st morötter 6 st salviablad 2 kvistar rosmarin 4 kvistar backtimjan 3 st lagerblad 3 bitar citronskal 3 bitar apelsinskal 0,5 st röd chili 3 dl vittvin, torrt 3 dl kalvbuljong 3 dl vatten 4 st tomater 2 msk tomatpuré 2 dl tomater, krossade