) Tills dess, håll till godo med Orientaliskwok. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
Låt dem puttra i olja i en varm wok tills de är mjuka. Skölj nudlarna med kallt vatten, låt dem rinna av ordentligt, lägg dem i woken, fördela groddarna ovanpå och stek snabbt
Garnera till sist tallriken med ris och wokblandning med rostade cashewnötter och sesamfrön. Skölj och skär paprikorna i bitar, strimla rödlöken, värm wokolja i en wok och stek den med wokblandningen och de resterande grönsakerna och häll i limejuice och sojasås i wok-blandningen, Rör om ca 3 minuter. 600 gram OrientaliskaWokgrönsaker. 3-4 matskedar wokolja
En del av det purjogröna skärs i prydliga strimlor och på orientaliskt vis lite på snedden. Stek sedan först nötterna någon minut i wok med en aning olja i botten
Hetta upp olja i en wok/gryta och stek currypastan en aning. 100-150 g färska gröna bönor, (String beans 0,5 m långa köpte jag i den orientaliska butiken i stan, kallas även för snap beans
Garnera till sist tallriken med ris och wokblandning med rostade cashewnötter och sesamfrön. Skölj och skär paprikorna i bitar, strimla rödlöken, värm wokolja i en wok och stek den med wokblandningen och de resterande grönsakerna och häll i limejuice och sojasås i wok-blandningen, Rör om ca 3 minuter. 600 gram OrientaliskaWokgrönsaker. 3-4 matskedar wokolja
(Hoppa över saltningen om du använder orientaliska auberginer. Hetta upp lite ny olja i woken. Woka vitlöken i 20s, lägg i salladslöken woka i 20s till, häll i buljong och soja