I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambal oelek istället
Sambal oelek är helt klart en klockren krydda att ha till att hetta upp olika saker. Klart man kan köpa Sambal Oelek för en relativt billig slant men jag är som jag är och jag gillar att tillverka mina egna produkter i den mån det går
I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - Kyckling Sambal oelek. Blanda grädde, creme fraische, chilisås & sambal oelek i en skål
Denna gång ville jag ha lite hetta, så det blev sambal oelek, lite socker, salt och peppar. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar och smält ned en tredjedel av osten
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)