Oaxen recept

Oaxen Krog 2010

Nu har i och för sig Oaxen till viss del haft den inriktningen under alla år men i år så har det gått hela vägen
Oaxen dinner

Oaxen dinner

Ikväll blev det middag på resturang Oaxen, djurgården. Oaxen dinner. Jätte mysigt och toppen mat. D Jag åt röding med sparris + vitt vin, det var så gott
Oaxen Krog & Slip pop-up i London

Oaxen Krog & Slip pop-up i London

För några veckor sedan gästspelade Oaxen Krog och Slip på Carousel här i London och jag hade tur nog att få tag i två biljetter
Rökta räkor från Oaxens skafferi

Rökta räkor från Oaxens skafferi

Jag har besökt Oaxen en gång i mitt liv och vet att jag ät något som intressant som hummerkorv. Under tiden har de öppnat Oaxens skafferi vid Mariatorget där de säljer delikatesser såsom kalvtunga, ingefärsdricka, ankägg m
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

Jag fick tag på fint kött på Oaxens Skafferi. …eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Coppa med milda kryddor

Coppa med milda kryddor

Köttet jag använde kommer från Nibble via Oaxen skafferi. Förra gången jag gjorde coppa använde jag en väldigt enkel kryddning med salt, svartpeppar och lite chili
Salame Piacentina

Salame Piacentina

Om man säger till ett tag i förväg kan man även köpa det hos Oaxen skafferi. Det blev ganska mycket kött över från skinkan när jag gjorde culatello

Inför Årets Kock 2013

I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
Culatello 2012 del 1

Culatello 2012 del 1

Jag köpte en hel skinka från Oaxen skafferi. Lite förvånande rekomenderade Oaxen att lufttorka Nibble framför Dompta
Guanciale med milda kryddor

Guanciale med milda kryddor

Jag fick tag på en ganska liten griskind (218 gram) från Domta hos Oaxen skafferi. Jag tänkte prova att göra guanciale med lite mildare kryddor än förra gången då jag gjorde den med ganska mycket chilin
SUNDAY BRUNCH-IN

SUNDAY BRUNCH-IN

SUNDAY BRUNCH-IN. Årets första lunch i solen, äntligen. Sol och brunch är de bästa kombinationen. Sitter nu med syrran, mammsen och pappi och har det så mysigt på O'Axen Senare ska jag möta upp Cassandra för en liten catch up då vi inte setts på så länge
Sju år senare

Sju år senare

I år hann vi med en tidig söndagsmiddag på Oaxen Slip. Smörstekt gös till mig och Oaxens egen korv till maken till varmrätt

Gulddraken 2016 – Nominerade och Vinnare

Oaxen krog. Oaxen slip. Gulddraken 2016 är utsedda och utdelade. Det var spännande som bara den. Det är roligt att vara på plats och se alla glada vinnare

Vinnare i Årets Kock 2016 JIMMI ERIKSSON

Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip. Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling