Ikväll blev det middag på resturang Oaxen, djurgården. Oaxen dinner. Jätte mysigt och toppen mat. D Jag åt röding med sparris + vitt vin, det var så gott
Jag har besökt Oaxen en gång i mitt liv och vet att jag ät något som intressant som hummerkorv. Under tiden har de öppnat Oaxens skafferi vid Mariatorget där de säljer delikatesser såsom kalvtunga, ingefärsdricka, ankägg m
Jag fick tag på fint kött på Oaxens Skafferi. …eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Köttet jag använde kommer från Nibble via Oaxen skafferi. Förra gången jag gjorde coppa använde jag en väldigt enkel kryddning med salt, svartpeppar och lite chili
/Pocket, OaxenKrog/Oaxen Slip och Gastrologik/Speceriet. Juni 2014. En vacker junikväll hängde vi på låset hos kändiskocken Pierre Sangs obokningsbara restaurang med samma namn i arr 11, Paris
I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
Jag fick tag på en ganska liten griskind (218 gram) från Domta hos Oaxen skafferi. Jag tänkte prova att göra guanciale med lite mildare kryddor än förra gången då jag gjorde den med ganska mycket chilin
SUNDAY BRUNCH-IN. Årets första lunch i solen, äntligen. Sol och brunch är de bästa kombinationen. Sitter nu med syrran, mammsen och pappi och har det så mysigt på O'Axen Senare ska jag möta upp Cassandra för en liten catch up då vi inte setts på så länge
Oaxen krog. Oaxen slip. Gulddraken 2016 är utsedda och utdelade. Det var spännande som bara den. Det är roligt att vara på plats och se alla glada vinnare
Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip. Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling