Gröt är nyttigt, gott och lätt att variera. Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Den här ugnsbakade gröten fungerar lika bra som smarrig frukost som gott och nyttigt mellanmål och faktiskt också som kaka till kaffet
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Koka gröten och låt den svalna av eller kallna. Tillsätt gröt, salt, kryddor och 8 dl av mjölet. Värm vatten och fett till fingervärme (37°) och rör ut jästen i det
Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt. Blanda i "gröten" när den svalnat något, tillsätt äppelmos och sedan vetemjöl tills degen inte kladdar
Gröt ur ett hål i och fyll med mandelmassa. Nyttiga semlor6 små semlor eller 3 stora. Semlan, denna klassiker som de börjar sälja redan i november nuförtiden
Supergoda som snacks men även i morgonfilen eller gröten. Först och främst, alltså fasiken vad fina ni är som "hjärtade" mitt senaste inlägg så pass mkt, det värmer så himla mkt i hjärtat ska ni veta
Ibland tror vi också att mellanmålen på förskolan kan bli lite för kolhydratbetonade, de kanske mest består av färsk eller torkad frukt eller gröt, eller macka utan så mycket pålägg, och det förbränns snabbt och skapar hungerkänslor när bränslet är slut
Nyttigt är det också vilket ju bara gör det bättre. I söndags fick jag lust att prova på att göra en lite godare gröt och resultatet blev gröt inspirerat av morotskaka toppat med turkisk yoghurt, chiafrön och riven citron