Inspirerande nyttiga och hälsosamma frukostar. Till vardags äter jag för det mesta en tallrik gröt och två goda smörgåsar, men gröten varieras med allt från chiapudding, overnight oats, mugcake, smoothie till kvarg med topping
I söndags fick jag lust att prova på att göra en lite godare gröt och resultatet blev gröt inspirerat av morotskaka toppat med turkisk yoghurt, chiafrön och riven citron
Smakar som paj, men är såklart himla mycket nyttigare. Usch, inte alls känt mig på topp idag. Medan gröten kokar kärnar du ur och skivar det mesta av äpplet ganska tunt
Regnar det på dig också idag. Hej. Men vad gör det tänker jag för jag blir så glad när jag kikar in hit till bloggen och ser alla kommentarer och nya besökare som hittat in hi den senaste tiden
Spar det till nästa omgång bollar eller använd det i andra bakverk eller gröt. Häll av fikonen morgonendärpå, men kasta inte det söta och goda blötläggningsvattnet utan drick det rakt upp och ned eller använd det som bas i en smoothie
Jag är verkligen ingen frukostmänniska (en sådan där människa som är hungrig direkt när den vaknar och kan gå direkt från sängen till ett dignande frukostbord), utan jag behöver vara vaken och igång några timmar påmorgonen innan jag överhuvudtaget känner mig hungrig och redo för att äta något
Jag pimpar alltid min gröt med nyttiga frön för att få lite tuggmotstånd. Under flera år har jag haft svårt att äta gröt för att jag föråt mig pågröt under studie tiden
Det bästa med overnight oats eller övernattengröt är att man snabbt tar den ut kylen påmorgonen och antingen äter den direkt eller tar den med sig till jobbet
Det blir mer ‘al dente’ än gröt och fräscht med frukt och nyttigheter som chiafrön. Den här äppelpajsvarianten är överfull med nyttigheter som chiafrön, havregryn, havremjölk, rivet äpple samt kryddor som kanel och kardemumma