500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering. 2. 5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar cirka 1-2 timmar. 12. 15. Låt sjuda ca 15 minuter. Tänk att jag för 24 år sedan serverade på Nobelfesten. 260 st som serverar
Jag har gjort det här receptet tidigare men blev påmind när jag läste Matplatsens blogg. Recept. Här fick de ligga o puttra i dryga 2 timmar. 2 lagerblad. 2 msk kalvfond. 2 d grädde. 2 dl creme friache. Låt småputtra under lock i 2-3 timmar, tills köttet blivit så mört så det nästan faller isär
Längesedan ni fick ett nytt recept, men igår vart jag riktigt inspirerad. Här kommer recepten. Anpassa kyckling & potatis efter era behov, marinaden i receptet räcker till ca 600 gram kycklingfilé. Såsen räcker till ca 3-4 personer, älskar ni sås räkna 2-3 personer. 1,5 msk flytande honung. 1,5 tsk chiliflakes. 2 dl creme fraiche. 2 tsk honungs dijonsenap. 2-4 vitlöks klyftor. 2 tsk torkad timjan. Börja med att slå på ugnen till potatisen (225 grader), jag använde grova steak fries men du kan ta vanlig potatis och skära ned i lagom stora bitar och rosta i ugnen. 2-3 personer. 1,5 msk flytande honung. 1,5 tsk chiliflakes. 2 dl creme fraiche. 2 tsk honungs dijonsenap. 2-4 vitlöks klyftor. 2 tsk torkad timjan
Recept Kycklingfajitasgratäng. 2 tsk sambal oelek. Sätt ugnen på 220 gr. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Granen blev klädd hos oss dan innan julafton i år pga att vi inte fick igång julgransbelysningen
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Och det är ganska varmt ute i alla fall (>15 grader, jag har inte så höga krav hehe). 1 ägg, 1 msk kokosolja, lite kakao, lite kanel, lite vaniljpulver, 2 dl nybryggt kaffe + mixerstav. 2 dl nybryggt kaffe
Tänkte lägga ut två recept som jag pratade om igår. Först kålpuddingreceptet och sen havrekliplättar. 500g köttfärs. 2msk olivolja. Sätt ugnen på 200grader. Strimla vitkålen fint, koka i ca 2dl vatten så de blir mjuka. Häll över allt i en ugnsäker form och in i ugnen på 200grader låt va i ca 35-40 min. 2ägg. Stek på vardera sida i ca 2 minuter. 500g köttfärs. 1 gullök 2msk olivolja. 2ägg
De flesta av mina vanliga råvaror är borta ur repertoaren och istället får jag hitta på nya rätter med för mig ovana ingredienser eller kombinera på ovanliga sätt
Ungefär så skulle jag beskriva Tropicanas nya Tropicana Essentials. Här kommer ett recept. Smoothie med Tropicana Essentialsca 2 glas. 2-3 dl Tropicana Essentials Berry Boost. 2 dl frysta hallon. ca 2 glas. 1 citron 2-3 dl Tropicana Essentials Berry Boost. 2 dl frysta hallon