Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Huvudrätt. Huvudrätt. Huvudrätt. Nyårsmiddag i sista minuten. Som alltid inför större högtider skjuter statistiken på min matblogg- eller snarare Receptsamling- i höjden
Huvudrätt. Eller någon annanstans där det inte är lika lätt att få tag på vilka ingredienser som helst och du inte har samma köksutrustning som du är van vid
Huvudrätten var alltså vår rätt detta nyår. Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. Det blev Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås
Huvudrättens tournedos beredde inga problem. J och jag firade en väldigt mysig nyårskväll, men det var faktiskt tur att vi inte hade några gäster, eftersom delar av middagen blev rejält misslyckade
Ta in den svenska skogens smaker på nyårsmiddagen i år vetja. Jag har redan bestämt desserten, och förrätten tar gästerna med sig denna gången, så det är bara huvudrätten kvar med andra ord
Helt ärligt - letar ni efter en huvudrätt att laga till nyårsmiddagen, då har ni den här. Det har varit väldigt mycket frukostrecept här och på Instagram den senaste tiden
Vi håller på att planera för nyårsmiddagen och jag ska idag provlaga den tänkta desserten. När jag själv har letat igenom olika nyårsmenyförslag på nätet känns det som att fokus ligger på filé på olika sorters kött till huvudrätt och en och annan pilgrimsmussla bland de mer köttiga förrättsförslagen, så här kommer därför alternativ till det köttiga som blir precis lika gott, om inte godare
Sällan har vi ätit en sådan lyxig nyårsmiddag. Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt